Witte Chocolade Macarons

De macaron vindt haar oorsprong in Frankrijk en is ondertussen ook niet meer weg te denken in Nederland. Het zijn twee schuimpjes op amandelbasis met daartussen een laagje ganache. Macarons zijn in vele kleuren en smaakcombinaties te verkrijgen. Deze variant met witte Belgische chocolade van Callebaut is een hemelse verrassing!
  • Macarons
  • 500 gBroyage (50% amandelpoeder 50% suiker)
  • 80 g Eiwit
  • 225 g Suiker
  • 80 g Eiwit
  • 60 g Water
  • Witte chocolade ganache
  • 200 g Mascarpone
  • 100 g Banketbakkersroom
  • 160 g Witte chocolade Callebaut Velvet artikelnummer: 8044101
Werkwijze macarons
  • Mix de broyage samen met 80 gram eiwit tot een amandelpasta.
  • Klop 80 gram eiwit half op.
  • Verhit de suiker tot 118 °C en laat deels afkoelen, giet over de halfopgeklopte eiwitten.
  • De lauwe meringue aan de amandelpasta toevoegen en doorspatelen tot homogene massa.
  • Met een middelgrote spuitmond rondjes spuiten op bakpapier.
  • Bakken op 160°C ± 20 min.

Werkwijze witte chocolade ganache
  • Meng de mascarpone samen met de banketbakkersroom.
  • Smelt de witte chocolade.
  • Voeg de gesmolten chocolade toe aan het mascarpone mengsel en laat kristalliseren.

Opbouw
Spuit de witte chocolade ganache tussen twee macarons en decoreer af met cacaopoeder.