Snel naar
- Broodrecepten
- Banketrecepten
- Chocoladerecepten
Landbrood

Een prachtig rustiek brood dat natuurlijk gedroogd zuurdeeg bevat. Het brood heeft een langere malsheid dan andere broodsoorten. Zelfs na drie dagen wanneer u het brood oppiept smaakt het alsof het vers is! Rogge geeft een heerlijk aroma aan uw gebakken brood!
- 6.000 gArtisanaal (Koopmans meel) 60% artikelnummer: 8034823
- 4.000 g Damco roggesauermix 40% artikelnummer: 9049417
- 1.000 gDesem 10%
- 100 g Gist 1%
- 150 gZout 1,5%
- 200 gHardbroodpoeder 2%
- 6.000 gWater 60%
Werkwijze (35 stuks)
- Kneden:
Maak een mooi en soepel deeg van alle grondstoffen (5% water achterhouden en bijwassen). Deegtemperatuur: Ca. 26°C. - Voorrijs:
Deeg in een met olie ingesmeerde bak storten en ca. 90 minuten laten rijzen, of in een met olie ingesmeerde bak storten en gedurende nacht in de koeling laten rijzen. - Afwegen/vormen:
Afwegen op gewenst gewicht en licht opbollen/punten (bij koelrijs deeg op kamertemperatuur laten komen, opmaken met behoud van structuur) en in de rijstestrooimeel drukken. - Narijs: Ca. 80 minuten.
- Oventemperatuur: Ca. 230°C.
- Baktijd:
Voor het inschieten omdraaien op inschietmatten of geperforeerde platen. Insnijden en bakken met voldoende stoom ca. 35 minuten. De aangegeven baktijd en temperatuur is indicatief.
- BG_Recept_Landbrood (PDF) - 09-09-2016