Focaccia

Focaccia is een veelzijdig product! Van eenvoudig met zeezout en rozemarijn, tot spannend met pittige groente. En van gangbaar met tomaat en basilicum tot verrassend met hazelnoot en crumble! De focaccia leent zich ideaal voor het maken van grote platen en deze geportioneerd te verkopen in uw bakkerij.
  • 100 %Focaccia bloem Italiaanse artikelnummer: 9065556
  • 3 % Gist
  • 1,5 % Zout
  • 55 % Water
  • 5 % Olijfolie extra vierge artikelnummer: 8032270
Werkwijze

Mengen 5 min
Kneden 5 min
Deegtemperatuur 27°C

Weeg stukken af op 1100 gram voor een 60x40 plaat. Maak losjes een pil en leg deze over de lengte op de
plaat die ingevet is met olijfolie. Geef het deeg 30 minuten rust om vervolgens het deeg uit te drukken over
de plaat. Gebruik voldoende olijfolie zodat het deeg goed kan glijden. Doe dit in 2 of 3 keer en laat tussen
elke stretch 10 minuten rusttijd zitten. Als het deeg goed verdeeld is beleg je de plaat naar eigen inziens. Geef
vervolgens een narijs van 90 minuten op 30°C.

Bak de Focaccia ongeveer 14 minuten op 225°C.

Belegtips

Met focaccia kunt u eindeloos variëren, Michel Schröder heeft voor u twee varianten samengesteld.
Op basis van 1100 gram basis focacciadeeg voegt u het volgende toe:

Focaccia gegrilde groente

750 g    Gegrilde groentemix artikelnummer: 9055569
200 g    Beko geraspte kaas belegen artikelnummer: 8051587

Focaccia zongedroogde tomaat en olijf
250 g    Tomatenstukjes 5mm artikelnummer: 8032473
285 g    Olijven zwart zonder pit artikelnummer: 8032309
60 g      Olijfolie extra vierge artikelnummer: 8032270
6 g        Spicemix del mondo la spezia artikelnummer: 9055649