Misérable Caramel

Dit heerlijke zachte gebakje behoort tot de top tien in de wereld van de patisserie. Het gebakje komt oorspronkelijk uit België, maar van wie het recept komt blijft een mysterie. Het originele gebakje bestaat uit een laag amandelbiscuit, daarop wordt vanille boterroom gespoten, daarboven een laag amandelbiscuit en het geheel wordt sober met een laagje poedersuiker afgewerkt Maar laat u niet misleiden door het uiterlijk. De Misérable is een echte verwennerij!
  • Amandelkapsel
  • 2.000 gEiwit
  • 800 gKristalsuiker
  • 2.000 gDamco amandelbroyage artikelnummer: 8030884
  • 400 gDamco kompleet royal artikelnummer: 9042127
  • caramel crème au beurre
  • 2.000 gBoter
  • 750 gChocuise souplesse caramel artikelnummer: 9022011
  • 750 gPomokrem artikelnummer: 8046303
Werkwijze amandelkapsel
Klop gedurende 6 minuten in de hoogste versnelling de eiwitten en de kristalsuiker tot een lobbig schuim. Meng de Damco amandelbroyage en de Damco kompleet royal droog door elkaar en spatel het door het eiwitschuim. Verdeel over 4 kapselplaten (met siliconenpapier bekleed) en strijk gelijkmatig uit. Afbakken en invriezen.

  • Inschietoven
  • Temperatuur 180°C
  • Baktijd ca. 25 minuten
  • Rotatieoven
  • Temperatuur 165°C
  • Baktijd ca. 30 minuten


Werkwijze caramel crème au beurre

Klop de zalvige roomboter tezamen met de gesmolten/zachte Chocuise souplesse caramel met een draadgarde tot een luchtige crème, voeg de Pomokrem toe en klop door tot een luchtige crème.


  • Opbouw

    Verdeel de caramelcrème over 1 plak amandelkapsel.
    Plaats voorzichtig (papier laten zitten en omgekeerd erop plaatsen, daarna het papier er vanaf trekken)
    een plak amandelkapsel erbovenop.
    Laat licht aanvriezen en snijd in stukken van ca 5x10 cm.
    Maak af met decoreerpoeder.