Trainen, trainen en nog eens trainen voor de IBA-cup

07 augustus 2018 |

Michel Schröder (baktechnisch adviseur Beko Groothandel) en Hans Heiloo (docent brood en banket Bakery Institute) strijden 15 september namens Nederland en het BoulangerieTeam in München om de iba-UICB-cup 2018. Zij worden gecoacht door Meester Boulanger Hiljo Hillebrand.

Al weken trainen Michel en Hans, zowel individueel als samen, met het doel om tijdens de IBA vijftien top-producten en een prachtig sierstuk te presenteren en daarmee de jury te imponeren. Ze hebben de taken verdeeld en zijn inmiddels goed op elkaar ingespeeld. Uiteindelijk willen zij allebei alles kunnen maken zodat, als het nodig is, zij elkaar tijdens de wedstrijd kunnen helpen. Binnen 7 uur moeten de producten en het sierstuk gereed zijn, gepresenteerd worden en moet de werkomgeving schoongemaakt zijn. 

Afgelopen zondag trainden zij voor de vierde keer 'op tijd' in het Beko Inspiratie Centrum in Utrecht en dat ging erg goed. Het sierstuk is indrukwekkend en de producten zien er fantastisch uit en smaken voortreffelijk. Helaas kunnen we daarvan geen foto’s laten zien, we willen de concurrentie niet 'wakker maken'.
‘Tijd is de grootste vijand tijdens een wedstrijd’ volgens Roel Tegels. Hij nam in 2012 deel aan de wedstrijd samen met Geert Vreugdenhil en stond Michel en Hans zondag met raad en daad terzijde.

Michel is enthousiast: ‘Het leuke van deze wedstrijd is dat er bijna geen regels zijn. Het enige waaraan we ons moeten houden is het minimale aantal kilo’s bloem dat we moeten verwerken in de producten. We kunnen onze creativiteit echt kwijt in deze wedstrijd.’ Michel won in 2015 met het BoulangerieTeam al goud tijdens het EK Boulangerie in Nantes.

Michel en Hans nemen het in München op tegen elf andere landen en treden aan op zaterdag 15 september van 09.00 uur tot 14.00 uur in Hal B3, stand B3.231.
Maandag 17 september om 17.30 uur wordt de uitslag bekend gemaakt.

Terug naar overzicht