Recept focaccia vijg geitenkaas

03 september 2019 |

Luchtig, zacht, plat en olieachtig, de kenmerken van een perfecte focaccia! Focaccia is een ovengebakken brood gemaakt van een simpel deeg bestaande uit bloem, olie en water. Het is een heerlijk alternatief voor standaard brood en kan op elk moment van de dag gegeten worden. Als basis voor een belegd broodje, als side dish tijdens het diner of gewoon tussendoor als snack! Deze Italiaanse specialiteit heeft met zijn veelzijdigheid de wereld verovert!

Recept focaccia vijg geitenkaas

Ingrediënten deeg
100 % Focaccia bloem (art.nr.: 9065556)
3 % Gist
1,5 % Zout
55 % Water
5 % Olijfolie extra vierge

Vijg geitenkaas topping
25 g Rode uienringen
15 g Oude geitenkaasstukjes
30 g Vijgenstukjes

Afwerking
2 g (Verse) tijm

Werkwijze
- Mengen 6 minuten.
- Kneden 6 minuten.
- Deegtemperatuur 27°C.
- Afwegen op 175 gram.
- 30 minuten rijzen.
- Druk het deeg goed uit en herhaal dit na 10 minuten nog een keer.
- Beleg het deeg vervolgens met uienringen, geitenkaas en vijgstukjes en decoreer af met (verse) tijm.
- 60 minuten narijs.
- Bak in ongeveer 18 minuten net aan gaar.

Hoe stel je de perfecte focaccia samen? Welke grondstoffen kun je gebruiken? En welke verpakkingen passen het best bij de foccacia? In de focaccia bundel vind je antwoord op deze vragen!

De focaccia bundel is te verkrijgen bij afname van een zak focaccia bloem in combinatie met een doos verpakkingen of een groentemix. Voor meer informatie neem contact op met je accountmanager van Beko Groothandel of Beko Verpakkingen.

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

06 november 2019
04 november 2019
31 oktober 2019
31 oktober 2019