Focaccia speculaas

31 oktober 2019 |

Een focaccia kan altijd en overal. Je kunt variëren met formaat, maar nog belangrijker; met smaak. We komen focaccia vaak tegen in een hartige variant. Maar probeer ook eens een zoete variant, zoals de focaccia apple crumble of de focaccia speculaas. Wij helpen je graag op weg met een nieuw recept.

De sinterklaasperiode staat voor de deur. Dé periode van zoete lekkernijen. Een mooi moment om je klanten te verrassen met een focaccia speculaas.

Deeg
100 % Focacciabloem
3 % Gist
1,5 % Zout
2 % Speculaaskruiden
1 % Cacaopoeder
58 % Water
5 % Olijfolie extra vierge

Amandelroom
500 g Water
200 g Gallio gele roompoeder
250 g Amandelspijs

Klop dit in de machine tot een homogene massa.

Speculaaskruimels
275 g Bloem
225 g Suiker
180 g Roomboter
10 g Speculaaskruiden
8 g (Zee)zout

Meng de boter, suiker, speculaaskruiden en het zout tot een massa. Voeg de bloem toe en maak de kruimels.

Werkwijze 
Mengen 6 minuten.
Kneden 6 minuten.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen op 900 gram.
30 minuten rijzen.
Druk het deeg goed uit en herhaal dit na 10 minuten nog een keer.
Smeer 250 gram amandelroom op het deeg.
60 minuten narijs.
Strooi voor het bakken 250 gram speculaaskruimels** op de focaccia.
Bak in ongeveer 22 minuten net aan gaar.

Terug naar overzicht

Bekijk ook:

06 november 2019
04 november 2019
31 oktober 2019
10 oktober 2019