Bewaar vloeibare ei-producten koel!

25 juli 2019 |

Vloeibare ei-producten dienen bij 4°C bewaard te worden. Dat staat ook op de voorschriften vermeld. Echter we zien het aantal klachten toenemen over de kwaliteit van de producten zodra het warmer wordt.

Vloeibare ei-producten zijn gevoelige producten als het om temperatuursverhoging gaat. Als de producten voor een langere tijd boven de 4°C uitkomt, gaan het aantal bacteriën significant toenemen. Dat heeft uiteraard invloed op de kwaliteit van het product, zoals waterigheid. Bij microbiologisch onderzoek wordt er geteld in KVE, kolonie vormende eenheden. Elke levende bacteriekiem heeft een kolonie gevormd.

In bovenstaande grafiek is duidelijk zichtbaar wat er gebeurt als heelei wordt bewaard op 7°C i.p.v. de vereiste 4°C.

Onze aanbevelingen zijn om uw koelruimte op 4°C in te stellen en dit ook te controleren, middels bijvoorbeeld een thermometer. Zet de ei-producten, nadat u ermee gewerkt hebt, weer direct terug in de koelruimte.

Terug naar overzicht