Benauwd door het werk, dat wil je toch niet?

11 juli 2019 |

Benauwd door het werk, dat wil je toch niet?

Tussen week 8 en week 12 heeft BEKO in opdracht van het Sociaal Fonds Bakkersbedrijf een zak stuifarme strooibloem bij alle scholen geleverd.

Waarom eigenlijk?

Beroepsallergie en beroepsastma komen veel voor in de bakkerijsector. Veel bakkers hebben allergieklachten omdat ze te veel meelstof inademen. Hoe meer meelstof zij inademen, hoe groter de kans dat allergie ontstaat. Om dit te voorkomen moet je dus het stuiven met meel beperken. Er zijn verschillende manieren om dat te doen maar één daarvan is het gebruikt van stuifarme producten op de werktafel zoals stuifarme strooibloem of olie.

Om vooral jongeren hiermee kennis te laten maken heeft BEKO voor ons bij alle scholen een zak stuifarme strooibloem geleverd. Van de eerste levering hebben we een filmpje gemaakt. https://www.bakkerswereld.nl/mensenwerk/artikel/2019/03/stuifarme-strooibloem-op-school-10152075

We wilden natuurlijk ook graag weten wat de docenten en leerlingen vonden van stuifarme strooibloem. We hebben 20 scholen telefonisch gesproken en waren blij verrast door de resultaten. Meer dan de helft had het gebruikt. Degene die het product hiervoor nog niet kenden, waren erg tevreden over het effect. Docenten die er nog niet aan waren toegekomen of die de mailing gemist hadden, gingen het alsnog proberen. Verder waren er meerdere docenten die aangaven dat ze het in het lesmateriaal op gaan nemen.

Omdat het bellen van de scholen duidelijk een extra stimulans was voor degene die de strooibloem nog niet hadden gebruikt, zullen we de andere scholen ook nog bellen.

Alle informatie over het voorkomen van beroepsastma en beroepsallergie staat op: www.blijmetstofvrij.nl. Zijn er vragen? Stuur dan een mail naar info@blijmetstofvrij.nl of bel naar
0317 47225.

Tineke Rens
Coördinator Veilig en Gezond werken in het bakkersbedrijf

Terug naar overzicht