Stijgende zoutprijzen

De huidige economische en politieke crisissituaties zien we nu ook effect hebben op de zoutprijzen. De kosten van het zoutproductieproces hebben namelijk een enorme stijging gekend sinds begin januari 2022, met name door de energieprijzen. Daarnaast heeft de beperkte beschikbaarheid van grondstoffen, verpakkingsmateriaal en pallets grote invloed op de prijsniveaus van zout-gerelateerde producten.  


De impact van stijgende logistieke kosten vormt een derde parameter die de kostenstructuur van onze zoutleverancier aantast. De huidige hoge transportkosten zijn het gevolg van de beperkte beschikbaarheid van chauffeurs en vervoer, in combinatie met historisch hoge brandstofprijzen. Er zijn sinds begin januari stijgingen tot 25% genoteerd en in enkele gevallen zelfs meer.


Omwille van bovengenoemde redenen en de aanhoudende crisissituatie, krijgen we te maken met een stijging in prijs (inkoop) met 12%. Deze prijsstijging voeren we door op zout-gerelateerde producten zoals Suprasel Iodized 5117 (8031841). 


De uitdagende grondstoffenmarkt houdt ons allen bezig en we houden vinger aan de pols voor eventuele verdere veranderingen. De laatste updates rondom de huidige grondstoffenmarkt kun je terugvinden in het nieuwsoverzicht op onze webshop. Daarnaast communiceren we ook de prijswijzigingen iedere week op onze webshop. Deze vind je hier.